Vliegen naar Lissabon

Vliegen naar Lissabon; alles wat je moet weten! Voor een citytrip naar Lissabon kiezen de meeste mensen voor een reis met het vliegtuig. Je bent in vrij korte tijd op je eindbestemming en hebt zelf weinig omkijken naar de reis op zich. Ook wel fijn als je je reis lekker ontspannen wil beginnen!

Vliegen naar Lissabon vanaf Eindhoven of Amsterdam

In Nederland kun je zowel via Eindhoven (Eindhoven Airport) als Amsterdam (Schiphol) vliegen naar Lissabon. De vliegreis duurt vanaf Amsterdam gemiddeld 2 uur en 50 minuten. Vanaf Eindhoven is dit 5 minuten korter. Hoe lang je uiteindelijk onderweg bent heeft mede te maken met de stand van de wind. De reis kan hierdoor makkelijk 10 minuten korter of juist langer duren.

Vanaf Eindhoven kun je vliegen naar Lissabon met Transavia of Ryanair. Als je vliegt vanuit Amsterdam is die keuze groter, je kunt dan onder andere reizen met KLM, Transavia of Tap Air Portugal.

Aeroporto Humberto Delgado, Lissabon Airport

De luchthaven van Lissabon beschikt over 2 terminals. Afhankelijk van welke vliegmaatschappij je kiest kom je aan in terminal 1 of terminal 2. Wanneer je met een duurdere vliegmaatschappij vliegt kom je aan op terminal 1, dit is zowel de grootste als de belangrijkst terminal. Een goedkopere vliegmaatschappij zal landen bij terminal 2. Je wordt dan met een shuttlebus naar de andere terminal gebracht waarna je je koffer op kunt halen.

Op de luchthaven is het uiteraard mogelijk om tax free te winkelen. Daarnaast is Lissabon Airport erg kindvriendelijk waardoor reizen met kinderen net wat makkelijker wordt.

vliegen naar Lissabon

Vanaf het vliegveld naar Lissabon centrum

Vliegen naar Lissabon heb je zo gedaan, alleen eenmaal aangekomen in Lissabon moet je wel nog even reizen om in het centrum terecht te komen. Vanaf Lissabon Airport is het nog 7 kilometer (15 minuten met de auto) om in het centrum van Lissabon te komen. Je kunt bijvoorbeeld een auto huren maar ook met het openbaar vervoer is het mogelijk om in het centrum te komen.

Lijnbus:

Wanneer je enkel handbagage bij je hebt kun je kiezen voor de bussen met nummer: 705, 722, 744, 783 en de nachtbus 208. Een ritje met de bus naar het centrum kost €1,85

Aerobus:

Met deze bus kun je ook reizen wanneer je meer bagage bij je hebt dan enkel handbagage. Lijn 1 gaat naar het centrum van de stad en via lijn 2 kom je bij het financiële district van Lissabon. Een ritje kost €4,- en binnen 25 minuten ben je met lijn 1 in het centrum van Lissabon. De bus stopt bij het treinstation Cais do Sodré.

Metro:

Je kunt vanaf het vliegveld de metro nemen naar het centrum. Wanneer je een kaart van de metrolijnen hebt volg je de rood/roze metrolijn. Met deze metro reis je tot je bij de halte Alameda bent aangekomen. Hier stap je uit en neem je de groene metrolijn naar het centrum. Je bent na een half uur bij de halte Baixa-Chiado op je eindbestemming.

Voor de metro heb je een Viva Viagem-kaart nodig welke €0,50 kost. Om met die kaart te kunnen reizen dien je het op te laden; een enkeltje met de metro kost €1,40

Je kunt ook een Lisboa Card aanschaffen om mee te reizen, hiermee krijg je tevens ook korting bij o.a. bezienswaardigheden, restaurants en musea in Lissabon.

vliegen naar Lissabon

Taxi:

Wanneer je graag snel naar het centrum gaat is de taxi de snelste manier. Je betaalt er alleen wel wat meer voor dan wanneer je met de bus of metro gaat. Een ritje van Lissabon Airport naar Baixa-Chiado (het centrum van Lissabon) kost gemiddeld tussen de €10,- en €15,-. Let op: hier komt vaak wel nog bagagetoeslag bij. Dit is gemiddeld €1,40 per bagagestuk. Het is mogelijk om vooraf online een taxi te regelen, bijvoorbeeld via CheapTaxis.nl. Je bent op deze manier veelal goedkoper uit.

Twijfel je nog wanneer je je city trip het beste kunt plannen? Lees dan het artikel over het weer in Lissabon >> 

Huurauto:

Het is mogelijk om een auto te huren tijdens je verblijf in Lissabon. Bij het vliegveld zijn balies van verschillende autoverhuur bedrijven. Het is mogelijk om online een auto te reserveren en prijzen te vergelijken. Dit doe je gemakkelijk via Rentalcars.com. Je bent in ongeveer 15 minuten in het centrum van Lissabon.

Vanaf Nederland vliegen naar Lissabon

Je kunt vanuit Nederland (zowel Eindhoven als Amsterdam) dus gemakkelijk en snel vliegen naar Lissabon. Er zijn vanuit Lissabon Airport genoeg mogelijkheden om in het centrum van Lissabon aan te komen. Vanaf daar is het nog even de weg zoeken naar je hotel waarna het een kwestie is van inchecken, koffers uitpakken en genieten van je vakantie!