Belém, de voorstad van Lissabon

Hoewel Belém officieel geen wijk is wordt het door veel toeristen wel zo gezien. Officieel is het de voorstad van Lissabon. In deze ‘wijk’ zijn meerdere parken, pleinen, bijzondere gebouwen en musea te bezoeken.

Belém, de voorstad van Lissabon

Deze wijk was ooit een vissersdorp waar veel zeelui ooit begonnen zijn aan een lange reis over zee. Echter is er veel veranderd in de wijk en is het op de dag van vandaag een mooie plek voor een stedentrip. Het is een mooi gedeelte van Lissabon wat zeker de moeite waard is.

5 Bezienswaardigheden 

Toren van Belém: Vroeger was dit een fort midden in de Taag, nu is het het oudste bouwwerk in heel Belém (1515) en wordt het door veel inwoners als belangrijkste gebouw van Portugal gezien.

Padrao dos Descobrimentos: Monument voor de belangrijkste Portugese zeevaarders, gebouwd in 1960

Jardim Botanico de Ajuda: Prachtige tuin vol (sub)tropische planten en beelden, tevens de oudste botanische tuin van Portugal.

Mosteiro dos Jerónimos: Een prachtig klooster ter herinnering aan de reizen van Vasco da Gama, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant onwijs mooi om te bekijken!

De Ponte 25 de Abril: Over de Taag ligt een prachtige, rode brug. Vrijwel dezelfde brug als bekende brug in San Francisco, de Golden Gate Bridge. Vanaf deze brug heb je een prachtig uitzicht over Belém.

Traditioneel gebakje

Als je dan toch in de voorstad van Lissabon bent, is het meteen ook een aanrader om te genieten van een Pastéis de Belém. Dit is een soort gebakje met bladerdeeg en crème brulée wat vervolgens bestrooid wordt met suiker en kaneel. Deze gebakjes worden all gemaakt sinds 1837.

Reizen naar Belém

Wanneer je niet in een hotel verblijft in deze wijk maar er wel graag naartoe wilt kan dat gemakkelijk met het openbaar vervoer. Wanneer je kiest voor de tram, heb je tram 15 nodig. Deze stopt bij de Toren van Belém. Het is ook mogelijk om met de bus te reizen, dan heb je lijn 729 nodig.