Lisboa Card kopen in Lissabon, waarvoor kun je het gebruiken?

De Lisboa Card is onwijs handig voor toeristen. Je kunt het niet alleen gebruiken om mee te reizen (bijvoorbeeld met de trein of metro) maar je krijgt er ook nog allerlei leuke kortingen bij voor musea, restaurants en overige dienstverleningen!

Lisboa Card in Lissabon, waarvoor kun je het gebruiken?

De Lisboa Card is geldig in heel Lissabon en kan ook gebruikt worden voor treinreizen naar Sintra en Cascais. Waar je de kaart allemaal voor kunt gebruiken en waar je korting krijgt met deze kaart staat aangegeven in de gids die je bij je kaart krijgt.

lisboa card

Waarom een Lisboa Card?

Je kunt met de Lisboa Card onbeperkt reizen met verschillende vormen van het openbaar vervoer in Lissabon, zoals: de bus, metro, trein, stadslift en de tram. Daarnaast ontvang je bij de aanschaf van de kaart een behoorlijk dikke reisgids vol met interessante informatie en tips die je kunt gebruiken tijdens je reis.

Met de Lisboa Card krijg je tevens gratis toegang (of een flinke korting) tot bezienswaardigheden, musea en restaurants, rondleidingen en winkels. En je krijgt ook nog eens voorrang als er een wachtrij staat.

Een Lisboa Card kopen

Online kopen

Je kunt een Lisboa Card online kopen bij Getyourguide. Nadat je het hebt aangeschaft ontvang je in je mailbox een voucher. Deze neem je mee tijdens je citytrip en kun je gebruiken om de Lisboa Card en bijbehorende gids af te halen.

Let wel op: de gekochte voucher is 3 maanden geldig.

Kopen in Lissabon

Het is natuurlijk ook mogelijk om de Lisboa Card aan te schaffen wanneer je in Lissabon bent. Dit kan bij de ‘Ask Me Lisboa Centers’ welke zich bevinden in de stad. Een aantal voorbeelden zijn ask me Airport (Lissabon luchthaven), ask me Rossio (Rossio), ask me Lisboa Story Center (Praça do Comércio).

Wat zijn de kosten van een Lisboa Card?

De kosten heb je zelf in de hand. Je kunt de kaart namelijk aanpassen aan de lengte van je citytrip. Je kunt een kaart aanschaffen voor één, twee of drie dagen. Wanneer de kaart voor de eerste keer gebruikt wordt, wordt het geactiveerd.

De kosten voor een de aanschaf liggen vrij laag, zeker als je kijkt wat je er allemaal voor terug krijgt. Voor volwassenen is de kaart wat duurder dan voor kinderen. De leeftijd voor een kinderprijs ligt tussen de 4 t/m 15 jaar.

Kaart voor 1 dag (24 uur)
Volwassenen: €19,- / Kinderen: €12,-

Kaart voor 2 dagen (48 uur)
Volwassenen: €32,- / Kinderen €18,-

Kaart voor 3 dagen (72 uur)
Volwassenen: €40,- / Kinderen €21,-

Klik hier om nu alvast jouw Lisboa Card te kopen.

Ideaal tijdens je stedentrip!

Als toerist kun je behoorlijk wat geld besparen tijdens je reis door gebruik te maken van de Lisboa Card (en de kortingen die je overal krijgt). Het maakt reizen door Lissabon en het bezoeken van musea en andere bezienswaardigheden een stuk toegankelijker! Daarnaast is de prijs van zo’n kaart te verwaarlozen als je ziet wat je er allemaal voor terug krijgt.

Sharing is caring!

3 gedachten over “Lisboa Card kopen in Lissabon, waarvoor kun je het gebruiken?”

  • Hoi Bea!

   Ja dat kan normaal gezien ook gewoon. Misschien dat er aangepaste regelingen zijn momenteel i.v.m. Corona. Als je online de Lisboa card bestelt heb je een korting op de aanschafprijs. En heb je er zeker een. 🙂

   Heel veel plezier in Lissabon gewenst! Wanneer vlieg je? 😉

   Beantwoorden

Plaats een reactie