Alfama, de wijk in het oudste gedeelte van Lissabon

De wijk Alfama ligt tussen het Castelo de São Jorge en de Taag. Toeristen weten deze wijk in de zomermaanden wel te vinden! Wanneer je door de smalle straatjes loopt zul je regelmatig oude mensen voor hun huis zien zitten en verschillende Fado-bars tegenkomen. Het is de oudste wijk van Lissabon en staat bekend om de traditionele Fado muziek.

Alfama, de wijk in het oudste gedeelte van Lissabon

Er zijn in Alfama verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Zoals de Kathedraal van Lissabon en het klooster van Sao Vicente de Fora.

Wanneer je naar het Castelo de Sao Jorge wil gaan zul je meerdere trappen omhoog moeten lopen door de steile straatjes. Echter is het ook mogelijk om de tram of tuktuk te nemen. Het is wel de moeite waard om naar dit kasteel te gaan want vanaf dat punt heb je uitzicht over de Taag en de hele wijk Alfama.

Houd je van rommelmarkten? Zorg dan dat je op dinsdag en/of zaterdag paraat staat. Op het plein Feira da Ladra vind je dan de Dievenmarkt waar mensen hun spullen kunnen verkopen.

alfama

Lopend door de gezellige straatjes

Het is mogelijk om met de tram door Alfama te komen, je hebt tram 28 dan nodig. Je kunt deze gebruiken om van de ene naar de andere bezienswaardigheid door te reizen. Echter kun je de wijk het beste ontdekken wanneer je heerlijk door de straatjes gaat dwalen.

De smalle straatjes in deze oude wijk laten je het even terug gaan in de tijd. Ondertussen zul je mooie stukken van Lissabon ontdekken en langs verschillende bezienswaardigheden komen.

Alfama staat bekend als één van de leukste wijken om te ontdekken tijdens je stedentrip. Hoewel Lissabon in zijn algeheel onwijs mooi is, kun je Alfama niet overslaan. Daarnaast kun je hier kennis maken met de traditionele Fado muziek wat absoluut de moeite waar is!