Stedentrip naar Lissabon: waarom is het zo’n populaire bestemming?

Stedentrip Lissabon: Lissabon is een perfecte stad voor een city trip. Hoewel het niet mega veel bezienswaardigheden heeft, of iets wat er écht helemaal uitspringt (denk aan de Eiffeltoren in Parijs bijvoorbeeld) is het toch een razend populaire stad. Waarom? Nou dat leggen we je graag uit.

Stedentrip Lissabon: waarom is het zo’n populaire bestemming?

Een stedentrip naar Lissabon (Portugal) is onwijs populair. Veel mensen kiezen deze pracht-stad uit voor hun stedentrip en dat is natuurlijk niet zomaar..

Stedentrip Lissabon: Een stad met sfeer en prachtige details

De hoofdstad van Portugal heeft dan misschien wat minder bezienswaardigheden of bijzondere, indrukwekkende geschiedenis in de stad maar sfeer heeft het wel. De straatjes van Lissabon zijn gevuld met kleurrijke huizen en de was hangt boven je hoofd te drogen. Het straalt één en al gezelligheid uit. Daarnaast zie je oudere mensen voor hun huis zitten met een krant en een kop koffie en de laatste roddels worden besproken. Verder hoor je kinderen spelen en klinkt er muziek door de ramen. De sfeer in Lissabon is heerlijk!

Hoewel Lissabon misschien niet veel ‘grote’ bezienswaardigheden heeft, of in ieder geval minder dan andere steden is er wel onwijs veel moois te zien in deze stad. In verschillende wijken in Lissabon staan prachtige, oude gebouwen, kerken en poorten met mooie details. Maar ook prachtige beelden en objecten kom je tegen wanneer je door Lissabon wandelt.

Lissabon stedentrip

Heerlijke temperaturen

Naast al het moois wat er in Lissabon te zien is, is ook het weer in Lissabon bijna altijd goed. Het beste kun je in april, mei of juni of in september of oktober een stedentrip boeken naar Lissabon. In die maanden is de temperatuur rond de 22 graden terwijl het in de zomermaanden kan oplopen tot 30 graden wat soms net weer te veel van het goede is.

Het kan gebeuren dat het in Lissabon regent, maar dit zijn vaak korte buitjes. Het zal er (zoals we in Nederland gewend zijn) geen hele dagen regenen.

Stedentrip Lissabon: alles wat je wil in een vakantie

Lissabon heeft veel te bieden: er zijn genoeg bezienswaardigheden en leuke musea, je bent vlakbij het strand, je kunt er heerlijk winkelen, op iedere hoek van de straat kun je heerlijk eten en drinken en de temperatuur is perfect. Daarnaast is de stad sfeervol, gezellig en onwijs leuk om te zien. Wat wil je nog meer? Ook daarom dus dat Lissabon zo’n populaire stedentrip is. Je hebt in principe alles wat je op een vakantie nodig hebt.

“De hoofdstad van Portugal heeft dan misschien wat minder bezienswaardigheden of bijzondere, indrukwekkende geschiedenis in de stad maar sfeer heeft het wel. Het straalt één en al gezelligheid uit.”

Met het vliegtuig naar Lissabon

Wanneer je met het vliegtuig naar Lissabon gaat ben je net geen 3 uur onderweg. Je kunt vertrekken vanaf Eindhoven of Amsterdam en vanuit het vliegveld in Lissabon zijn er genoeg mogelijkheden om op je bestemmingsplaats te komen. Je bent dus niet super lang aan het reizen wat ook absoluut een voordeel is.

Kortom: genoeg redenen om een stedentrip naar Lissabon te boeken. Houd er wel rekening mee dat je tijd genoeg neemt om deze stad te leren kennen. Er is namelijk genoeg te zien en te doen en omdat de stad redelijk groot is heb je wel meer dan 2 dagen nodig om hier optimaal van te genieten!

Een reactie plaatsen