Met de trein door Lissabon

Met de trein door Lissabon is een leuke manier om de stad te leren kennen. Tijdens je citytrip in Lissabon zal het vast wel voorkomen dat je van de ene plek naar de andere wil gaan. Maar alles lopend doen is niet echt een optie.

Gelukkig zijn er genoeg manieren om door Lissabon te kunnen reizen zodat je ook echt alles van de stad kunt zien. In dit artikel zullen we je meer uitleg geven over het reizen met de trein door Lissabon.

Met de trein door Lissabon

Door heel Lissabon zijn 4 treinstations. De treinen rijden met regelmaat en zijn vrijwel altijd op tijd (in tegenstelling tot Nederland is dat dus lekker luxe!). Als je anderen wijken wil gaan bezoeken en langere afstanden moet afleggen is de trein een goed en snel vervoersmiddel. De treinen zijn vrijwel altijd ook erg schoon dus dat is fijn!

STATION ROSSIO:

Dit station ligt in het centrum tussen twee pleinen, namelijk Rossio en Praça dos Restauradores. Wanneer je van of naar Sintra wil gaan is dit de geschikte trein, je bent ongeveer 40 minuten onderweg.

STATION CAIS DE SODRÉ:

Voor een mooie treinreis met uitzicht over de Atlantische Oceaan is station Cais do Sodré het perfecte beginpunt. Als je vanaf Lissabon vertrekt is het wel een aanrader om aan de linkerkant van de trein te gaan zitten. Dan heb je het mooiste uitzicht!

De trein reist vanaf downtown Lissabon via Belém > Oeiras > Carcavelos > Estoril naar het eindpunt Cascais. Deze treinrit duurt 45 minuten en je hebt 4x per uur de mogelijkheid om in te stappen.

STATION SANTA APOLÓNIA:

Wanneer je langere afstanden wil gaan reizen is dit het meest geschikte treinstation. Vanaf Santa Apolónia vertrekken treinen onder andere naar Parijs, Madrid en het binnenland van Portugal. De trein stopt bij verschillende mooie plekken in Lissabon, zoals o.a. de Algarve, Porto en Coimbra.

Daarnaast is station Santa Apolónia het oudste station van Lissabon. Het treinstation is gelegen aan de rand van Alfama (aan de Taag oever).

STATION ESTAÇÃO:

Dit station zal minder snel gebruikt worden door toeristen omdat het niet echt in het centrum ligt. Toch is het een van de meest drukke stations van de wereld. Dit komt omdat er internationale trein- en busstations zijn.

Daarnaast is er bij dit treinstation een metrostation, politiebureau en winkelcentrum. Station Estação do Oriente ligt in de wijk Parque das Nações. Dit ligt in het noordoosten van Lissabon en was vroeger een Expo terrein.

Per jaar komen er maar liefst 75 miljoen reizigers naar dit station.

Maak gebruik van de Lisboa Card

Wil je veel van Lissabon zien tijdens je citytrip en ga je regelmatig gebruik maken van het openbaar vervoer? Dan is de Lisboa Card ideaal! Meer over de Lisboa Card lees je in dit uitgebreide artikel. >>

Andere opties voor openbaar vervoer door Lissabon

Reizen met de trein is dus een snelle en makkelijke manier om je tijdens je citytrip in Lissabon te verplaatsen. Liever met een ander vervoermiddel door de stad dan met de trein? Er zijn opties genoeg! Denk aan de bus, metro, een tuktuk of een GoCar.

Wat de mogelijkheden zijn en hoe het allemaal in z’n werk gaat lees je in dit artikel. >>