Het weer in Lissabon

Hoe is het weer in Lissabon en wanneer kun je het beste vertrekken?

Hoe is het weer in Lissabon? Voor velen is het weer een belangrijk punt bij het uitzoeken van de vakantiebestemming. In Lissabon zit je wat betreft het weer wel goed. Niet alleen in de zomer zijn de temperaturen er top, maar ook in de lente- en herfstmaanden kun je er genieten van de heerlijke zon! Zelfs in de wintermaanden is het er redelijk warm (zeker in vergelijking met Nederland). Wat voor weer in Lissabon je kunt verwachten en wanneer je het beste je stedentrip naar Lissabon kunt plannen lees je in dit artikel.

Het weer in Lissabon: seizoenen en temperaturen

WINTER: Echt winter kennen ze in Portugal niet, de wintermaanden zijn erg zacht. Het zal er niet vriezen of sneeuwen. Wat betreft de temperaturen is het van december tot en met februari minimaal 8 graden en maximaal 16. Gemiddeld is het overdag in de wintermaanden 15 graden.

LENTE: De lente in Portugal is heerlijk! Tijdens de maanden maart tot en met mei is het gemiddeld minimaal 10 graden en maximaal 22. Het heerlijke lentezonnetje schijnt hier prima. Voor een citytrip naar Lissabon hoef je dus niet per sé te wachten tot de zomermaanden.

ZOMER: Gemiddeld is het in de zomermaanden (juni tot en met september) zo’n 25 graden overdag. Lekker temperatuurtje dus. Echter kan het ook uitschieten naar 28 of 30 graden. Het zijn dus warme zomers in Portugal. De minimale temperatuur tijdens deze maanden is 16 graden.

HERFST: In de herfstmaanden is het voor ons Nederlanders in het weer in Lissabon alsnog prima weer. De temperaturen zijn daar in oktober en november minimaal 15 graden, maar gemiddeld is dit tussen de 18 en 23 graden. Deze maanden kan het soms nog een dagje extreem warm worden (30 graden) maar het kan ook zijn dat er een buitje valt. Je zou dus ook in de herfstvakantie nog een vakantie naar Lissabon kunnen boeken én genieten van het mooie weer.

weer in lissabon - uitzicht

Het weer in Lissabon: hoe zit het met wind en regen?

Wij Nederlanders houden natuurlijk niet zo van regen omdat we dat in ons eigen land al genoeg hebben. In Lissabon komt er ook wel eens een regenbui over; dit heeft mede te maken met de Atlantische oceaan die tegen Lissabon aan ligt. In het einde van de herfst, de winter en het begin van de lente is het mogelijk dat het net wat vaker regent.

Het voordeel is wel dat de buien nooit zo lang duren als in Nederland. Hoewel het hier in Nederland één dag aan een stuk kan regenen is dit in Lissabon niet snel het geval.

Wanneer je aan de Westkust van Lissabon bent kan het zijn dat het net wat harder waait dan in de rest van Lissabon. Hoewel het daar flink kan waaien is het niet vergelijkbaar met de wind die we in Nederland soms hebben.

Welke maanden kun je het beste naar Lissabon?

Wanneer je het beste naar Lissabon kunt gaan is afhankelijk van meerdere factoren: hou je van tropische temperaturen of vind je 20 tot 25 graden prima? Ga je een paar dagen voor een stedentrip of ga je langere tijd reizen door Portugal? Wil je veel toeristen om je heen of ga je liever buiten het vakantieseizoen?

Wanneer je naar Lissabon vertrekt is dus aan jou. Wat betreft het weer in Lissabon zijn de lente- en herfstmaanden er prima. Je profiteert dan van heerlijke temperaturen, het is lekker warm maar niet té warm. Hierdoor kun je ook lekker wat rondslenteren in Lissabon, genieten van de cultuur en bezienswaardigheden bezoeken.

Voordelen van het voor- en naseizoen in Lissabon

In de zomermaanden kan het zijn dat het hier te warm voor is of dat bezienswaardigheden druk bezocht zijn door de vele toeristen die in die maanden in Lissabon vertoeven. En wat dacht je van het strand? Ook deze zijn veel drukker bezocht in het hoogseizoen.

Daarnaast is het voordeel van de lente en herfst periodes dat het buiten het hoogseizoen is waardoor je vaak een stuk voordeliger kunt vliegen maar ook rustiger op je eindbestemming. Win-win!