Cais do Sodré, de nieuwe hotspot van Lissabon

Hoewel Cais do Sodré voorheen een achterstandswijk was met criminaliteit en prostitutie is daar in 2011 verandering in gekomen. Er is behoorlijk in de wijk geïnvesteerd en het is nu een echte hotspot. Je kunt in deze wijk genieten van heerlijk eten, mooie bezienswaardigheden, prachtige pleinen en het beschikt over een treinstation.

Cais do Sodré, de nieuwe hotspot van Lissabon

In Cais do Sodré vind je het mooie Praça de São Paulo plein, gelegen aan de kerk van Sao Paulo. Dit plein is aangelegd ter nagedachtenis van de Pombaline architectuur. Een bezoekje aan de kerk en dit plein kun je prima combineren.

Tip: Kijk in de kerk van Sao Paulo eens omhoog, het plafond hangt namelijk vol met schilderingen.

In het park Jardim de Praça Dom Luís kun je heerlijk wandelen maar er is ook voldoende speelruimte voor kinderen. Je kunt lekker even neerploffen op een bankje in het park of bij een restaurantje gelegen bij dit park. Even ontspannen, relaxen en genieten van al het moois wat dit park te bieden heeft.

Lekkere verse vis

Voor de lekkerste vis zul je in Cais do Sodré moeten zijn. Vroeger kwamen vissers al in deze wijk en hoewel dat nu minder is, kun je er wel nog steeds heerlijke, verse vis verkrijgen.

Ben je een liefhebber van eten? Dan zul je helemaal op je plek zijn in Time-Out Mercado da Ribeira, de grootste foodhal van Lissabon (zie foto hieronder). Niet alleen toeristen, maar ook locals komen hier genieten van al het lekkers wat er wordt aangeboden. Zeker de moeite waard om er een kijkje te nemen.

Time-Out Mercado da Ribeira - Cais do Sodré

Treinstation Cais do Sodré

In de nieuwe hotspot van Lissabon kun je opstappen op het treinstation Cais do Sodré. Je hebt dan een prachtige treinreis langs de Atlantische Oceaan (tip: ga aan de linker kant zitten!). De trein rijd langs allerlei wijken en eindigt uiteindelijk in Cascais.