Bairro Alto, de bovenstad van Lissabon

Bairro Alto is de bovenstad van Lissabon en is vooral bekend om het uitgaansleven en de vele winkels die er te vinden zijn. Het is (net zoals in veel plekken in Lissabon) een fijne wijk om door de smalle straatjes met kleurrijke huizen te dwalen.

De wijk is autovrij sinds 2003, hierdoor is het heerlijk rustig in deze wijk en kun je er zorgeloos door de straten slenteren. De lege parkeerplaatsen langs de wegen zijn opgevuld door terrassen.

Bairro Alto, de bovenstad van Lissabon

Bairro Alto is een hele leuke wijk om te winkelen en uit te gaan. Het is alleen wel raadzaam om wat later op de dag naar de bovenstad te gaan. ‘s Morgens vroeg en net na de middag is het namelijk erg rustig en zijn bij de meeste huizen de luiken nog gesloten. Pas tegen de avond komt deze wijk tot leven en tot in de late uurtjes kun je genieten van livemuziek.

Uitzicht over de bovenstad

Voor het mooiste uitzicht over de stad kun je het beste naar Sao Pedro de Alcantara gaan. Hoewel er op dit punt vaak veel toeristen te vinden zijn is het wel de moeite waard er een kijkje te gaan nemen. Nog een mooi uitzichtpunt is Miradouro de Santa Catarina.

In Bairro Alto staat ook het klooster Convento da Ordem do Carmo (1389). Tijdens de aardbeving in 1755 is het gebouw flink beschadigd maar het staat er nog steeds. Het is een indrukwekkend gebouw en zeker een aanrader om er naar toe te gaan.

Met de lift naar Bairro Alto

Bairro Alto wordt de bovenstad genoemd en dat is niet zonder reden. Het ligt namelijk 30 meter boven de moderne wijk Baixa. Hoewel je omhoog kunt lopen is het ook eenvoudig te bereiken met de Elevador da Glória, de lift die Baxia en Bairro Alto met elkaar verbindt.

Het is ook mogelijk om het openbaar vervoer te gaan, wanneer je met de tram gaat heb je tram 28 nodig.