Baixa, de meest moderne wijk van Lissabon

Baixia is de meest moderne wijk van Lissabon en dat is niet zomaar. Tijdens de aardbeving in 1755 is een groot deel van Lissabon, waaronder de wijk Baixa, compleet verwoest. Dit heeft ervoor gezorgd dat de hele wijk opnieuw opgebouwd moest worden, dit is dus de reden waarom deze wijk zo modern is.

Baixa is de benedenstad en het centrum van Lissabon waar voor iedereen wel wat te doen is. Je kunt er goed shoppen (winkelstraat Rua Augusta is een echte aanrader), genieten van heerlijk eten en drinken op een gezellig terrasje, of bezienswaardigheden bezoeken.

Baixa, de meest moderne wijk van Lissabon

Hoewel je in Lissabon heerlijk kunt wandelen in de smalle kronkel straatjes is dit in Baixa niet het geval. Omdat deze wijk helemaal opnieuw is opgeknapt is het een stuk moderner dan de rest van Lissabon. Dit houdt in dat de wegen hier breed en recht zijn.

In Baixa vind je onder andere het grote plein Rossio waar altijd leven is en het Praca da Figueira, het plein waar al het openbaar vervoer samen komt. Op dit plein heb je ook een prachtig uitzicht op Castelo de Sao Jorge, zeker in de avond is dit een prachtig gezicht. Ook het prachtige plein Praca do Comércio ligt in deze wijk (aan de Taag).

Kies een oud, klein restaurant om te gaan eten

Verder zijn er in Baixa onwijs veel restaurants en eettentjes te vinden. Als je echt lekker wil eten en wat mee wil krijgen van de Portugese cultuur kun je het beste de kleinere restaurantjes binnengaan die er misschien wat minder mooi uitzien. Echter zul je hier een stuk lekkerder eten dan in de restaurants gericht op toeristen.

Het middelpunt van Lissabon

Baixa is eenvoudig te bereiken omdat dit het middelpunt van Lissabon is. Hoewel je er te voet heen kunt wandelen is het openbaar vervoer ook een mogelijkheid, je kunt zowel met de bus als metro naar deze prachtige wijk.

Kom je vanaf Bairro Alto naar Baixa? Dan kun je de beroemde Elevador de Santa Justa gebruiken, dit is een lift die gebouwd is rond 1900.